DAN U ZNAKU IZNENAĐENJA


 

Borbe na prvom međunarodnom dečijem festivalu „Trofej Ilija Pantelić“, nastavljene su u slavljeničkoj atmosferi. Razlog ne treba puno obrazlagati-Srbija je prvak sveta u fudbalu u kategoriji U-20. Ovaj istorijski uspeh, još više je motivisao mlade fudbalere da pokažu sav svoj repertoar, pa su gledaoci uživali u sjajnim i uzbudljivim partijama punim uzbuđenja i golova. Uz to, vreme je ovih dana naklonjeno organizatorima i učesnicima turnira. Tokom protekle noći, jaka kiša se spustila na Semberiju, ali je jutro osvanulo sunčano što je išlo na ruku svim učesnicima.

Utakmice za plasman počele su u kasnim popodnevnim časovima.Favoriti su opravdali očekivanja, a tu pre svih mislimo na ekipe : Vojvodine, Crvene zvezde, Rada, Sarajeva, novosadskog Indeksa, ŠF Petrika (Novi Sad), podgoričkog Risa …
11174818_1533961070159645_6348647323997137456_n

Jedno od najpriatnijih iznenađenja priredile su devojčice iz ŽFKVojvodina, koje su u konkurenciji dečaka stigle do polufinala, uz zaista impresivnu igre.
Polufinalni i finalni okršaji, na programu su u nedelju sa početkom od 9:00 časova. Pored njih, treba pohvaliti i dečake FK „Srem“ iz Sremske Mitrovice koji su u četvrtfinalu eliminisali beogradski Rad.

Drugog dana „Trofeja Ilija Pantelić“, u Etno selo „Staniše“, stigao je još jedan uvaženi gost iz sveta fudbala. Nekadašnji proslavljeni čuvar mreže kruševačkog Napretka, splitskog Hajduka i turskog velikana Galatasaraja, Zoran Simović, pridružio se malim fudbalerima. Simović će imati čast da, na kraju takmičenja, uruči pehar najboljem golmanu „Trofeja Ilija Pantelić“. Tokom večeri, očekuju se dolasci zvaničnih promotera takmičenja: Milovana Rajevca, Dragana Džajića, Gojka Kačara i Dušana Tadića.