Konferencija za medije “Trofej Ilija Pantelić 2015”, Etno selo Stanišići, Bijeljina, Republika Srpska

U Etno selu Stanišići u Bijeljini održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen jedinstven sportski događaj u ovom delu Evrope, a koji će se odigrati od 18.-21.06. u vrhunskom sportskom kompleksu Etno sela Stanišići, koji ima za cilj da okupi decu iz svih delova Evrope, da se takmiče na fudbalskom festivalu najvišeg standarda, pod nazivom “Trofej Ilija Pantelić 2015”.

Nedavno preminuli legendarni golman Vojvodine, Bastije, Olipik Marseja, PSZ-a i Jugoslovenske reprezentacije zaslužuje upravo na ovakav način da se sačuva od zaborava, a njegova karijera bude upravo vodilja mladim fudbalerima.

Oko ovog lepog događaja okupili su svi koji mogu u ovom trenutku da daju značaj Trofeju Ilija Pantelić.

Grad Bijeljina je prepoznao značaj i važnost festivala pa je tako dala punu podršku, a podršku su dale i fudbalske organizacije FS RS, FS Srbije, FS BiH kao i UEFA sa svojim programom za decu Grasruts, što je garant da ćemo imati veličanstvenu manifestaciju, pre svega na radost mladih fudbalera.

Na konferencinj su pored organizatora i vlasnika Etno sela Borisa Stanišića, govorili i glavni koordinator DFF, Milan Čabrić, čovek koji je idejni tvorac i veliki prijatelj legendarnog golmana, u čast poštovanja i velike zahvalnosti za period proveden u FK Vojvodini sa Ilijom Pantelićem, zatim govorio je i Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, Predsednik FS RS Mile Kovačević, Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković, ispred FS BiH obratili su se selektori Darko Nestorović, selektor U21 i Zoran Erbez U15.

Milan Čabrić: “Ilija Pantelić je istinska legenda i jedan od najvećih imena u stogodišnjoj istoriji FK Vojvodine. Danas ni on ni ja nismo u našoj Vojvodini ali sam ponosan na činjenicu da smo zajedno dosanjali vekovni san svih Vojvodinaša osvajanjem pehara Kup-a Srbije. Zahvalan sam porodici Ilije Pantelića koja je dala saglasnost da upravo dečiji fudbalski festival ponese njegovo ime.

Mile Kovačević: “Sa velikim zadovoljstvom smo pokrovitelji Trofeja Ilija Pantelić i zbog činjenice da “Velikog Pantu” doživljavamo kao svoga jer je njegovo poreklo odavde, a i rođen je u Republici Srpskoj, takođe je za života bio dobitnik najviših priznanja koje dodeljuje FS RS.

Trofej Ilija Pantelić je još značajan i zbog toga što posvećuje pažnju upravo najmlađim fudbalerima.

Mićo Mićić: “Grad Bijeljina će sa svim svojim kapacitetima stati iza ove manifestacije i dati svoj puni doprinos da deca i njihovi učitelji ponesu najlepše uspomene iz Bijeljine. Pozivam decu iz svih krajeva Evrope, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost kao i boju kože da uzmu učešće na Trofeju Ilija Pantelić.

Rodoljub Petković: “Sa zadovoljstvom smo prihvatili učešće u organizaciji Trofeja Ilija Pantelić. Mogu da kažem da sam sa Ilijom bio veliki prijatelj i da smo kao savez RS to pokazali i za života Ilije Pantelića, a ovim samo to i potvrđujemo. Želja nam je da fudbalski festival postane tradicionalan i želimo da ovakvih i sličnih takmičenja bude što više na teritoriji Republike Srpske.

Darko Nestorović: “Veoma značajan događaj za sve nas koji smo u fudbalu na bilo koji način, a posebno me raduje i činjenica da se radi upravo o najmlađim fudbalerima, koji zaslužuju veću pažnju svih nas. Ne sumnjam da će Trofej Ilija Pantelić biti praznik fudbala čiji su ukras upravo deca. Kao selektor radujem se predstojećem takmičenju i lično ću ga ispratiti.

Zoran Erbez: “Biće pravo zadovoljstvo ispratiti ovaj veliki događaj za decu, a ujedno i prilika da se isfiltriraju najbolji i najtalentovanini dečaci kojima će ovo biti prvo veliko takmičenje. Imam utisak kada vidim na koji način se pristupa i ko sve podržava manifestaciju da ćemo prisustvovati velikom fudbalskom događaju.

Promoteri festivala su : Dragan Džajić, Ivica Osim, Mirsad Fazlagić, Milovan Rajevac, Gojko Kačar, Dušan Tadić, Mijat Gaćinović, Bojan Nastić i Srđan Babić.

Veliku zahvalnost dugujemo generalnom sponzoru, kompaniji SPORT VISION inače zastupniku renomirane sportske marke UMBRO čiju opremu nosi reprezentacija Srbije, a raritet je to, da su izradili specijalno za Trofej Ilija Pantelić, unikatnu fudbalsku loptu za takmičenje.