KUD SIMOVIĆU ? …U STANIŠIĆE !!!


Legendarni čuvar mreže iz vremena bivše Jugodlavije, Zoran Simović i ove godine će biti jedan od promotera prestižnog dečijeg turnira „Trofej Ilija Pantelić“. Nekadašnji golman kruševačkog Napretka, splitskog Hajduka, turskog Galatasaraja i reprezentacije Jugoslavije, potvrdio je svoj dolazak u Etno selo „Stanišiće“ gde će, uz Dragana Džajića, Ivicu Osima, Mirsada Fazlagića, Dušana Tadića, Milovana Rajevca i još nekoliko bivših i sadašnjih asova, uveličati najveći skup malih fudbalera u ovom delu Evrope.

11737897_699947710135536_143365082975949150_n

Organizator „Trofeja ilija Pantelić“ Vas je i ovog puta uvrstio među promotere turnira. Radujete li se još jednom susretu sa sportskim prijateljima ?

-Veoma sam počastvovan pozivom organizatora turnira u Stanišićima. Čini mi čast da budem deo ovakve manifestacije, a posebno uživam u činjenici da ću sresti meni uvek draga lica. Nosim fantastična iskustva od prošle godine. Organizacija, smeštaj, sportski tereni i kvalitet fudbala su bili na izuzetno visokom nivou.

Kao nekadašnji vrhunski golman, kako gledate na lik i karijeru Ilije Pantelića ?

-Ilija Pantelić je svakako jedno od najvećih fudbalskih imena koje je dala Jugoslavija. Svakom od nas golmana, Panta je bio uzor, makar u nekom segmentu gomanskog zanata. Ko nije želeo da bude komandant u kaznenom prostoru na način Ilije Pantelića, da pravi parade kao on ili da nepogrešivo izvodi jedanaesterce, taj nije iskren. Imao sam privilegiju i zadovoljstvo da ga poznajem i često slušam njegove savete. Mnogo mi je pomogao i zbog toga zaslužuje moje duboko poštovanje.
Zaslužio je da čuvamo uspomenu na njega i da jedan ovako veliki turnir nosi njegovo ime.

10672212_740398172736798_1655406544827565637_n

Imate li neku poruku za učesnike “Trofeja Ilija Pantelić”  ?

-Fudbal je predivna igra koja kao i uostalom i celokupan sport, spaja različite ljude, nacije, rase …Izuzetno sam srećan jer sam doživeo da se na jednom mestu, ponovo okupljaju klubovi iz bivše Jugoslavije i mnogih država iz Evrope.
Ništa lepše nego ponovo gledati utakmice između Dinama, Crvene zvezde, Vojvodine, Sarajeva, Želje …još da je tu i moj Hajduk …Nadam se da će naredne godine Splićani  i ostali klubovi iz bivše Juge uzeti učešće. Bilo bi to sjajno.
Što se mene tiče, ja ću dolaziti kad god me pozovete. –veli Zoran Simović “Čoče”, golman širokog osmeha i još većeg srca.