MESTA SAMO ZA JOŠ 12 EKIPA


Interesovanje za učešće na Međunarodnom dečijem fudbalskom festivalu, „Trofej Ilija Pantelić“, prevazišlo je i najoptimističnija očekivanja organizatora.
Timovi iz 13 evropskih zemalja, kao i jedna selekcija sa afričkog kontinenta (AFCK football Academy iz Namibije), potvrdili su učešće, popunili većinu smeštajnih kapaciteta u Etno selu „Stanišići“ , Bijeljini i okolini, pa organizatori ulažu krajnje napore da obezbede uslove za ekipe koji će popuniti brojku od 146 učesnika turnira.
Prema rečima direktora turnira, gospodina Milana Čabrića, ostalo je još samo 12 nepopunjenih mesta u tri starosne kategorije i to :

U13 (2003 godište)-3 mesta
U9   (2007 godište)-5 mesta
U8   (2008 godište)-4 mesta

12108738_861955357242014_4184564632939014076_n

-Imam obavezu da, u ime Organizacionog odbora, a i u svoje lično ime, uputim izvinjenje ekipama koje nismo mogli da uvrstimo na listu učesnika. Zbog vremenskog ograničenja trajanja turnira, a još više zbog ograničenih smeštajnih kapaciteta, nismo mogli da primimo veći broj ekipa. Jednostavno, ovde je bio slučaj, da su oni koji su bili najbrži, uspeli da prijave svoje učešće. Izuzetno nam je žao zbog toga i već danas mogu da vam obećam, da ćemo naredne godine produžiti vreme trajanja turnira na 7 dana, kako bi otvorili mogućnost učešća većeg broja timova. Što se tiče smeštaja, nadamo se da će ugostiteljski objekti u Bijeljini i okolini, prepoznati svoju šansu i dati svoj doprinos razvoju turizma u ovom delu BiH.
Sa ponosom ističem da će ove godine na „Trofeju Ilija Pantelić“ učestvovati velika fudbalska klupska imena. Navešću vam samo neke : Crvena zvezda, Domžale (Slovenija), Beregovo (Ukrajina), Goverla (Ukrajina), Akademija Atletiko Madrid, Akademija Juventus Torino, Željezničar (Sarajevo), Sarajevo, Vojvodina (Novi Sad), AK Pilkarska Sparta (Poljska), Politehnika (Temišvar), Dinamo (Bukurešt), Dinamo (Zagreb), Proteas (Grčka), PAOK (Grčka), SZEAC Akademia (Mađarska), Rabotnički (Skopje), Reprezentacija Republike Srpske, Pirin (Bugarska), Blagaj (Mostar), Rad (Beograd) …
Svim učesnicima želim mnogo uspeha na sportskom terenu, nova prijateljstva i prijatan boravak u Etno selu „Stanišići“. Deco, igrajte fudbal sa osmehom i budite srećni. Čekamo vas.-zakjučio je Milan Čabrić.