PLESAĆE SE MAZURKA U STANIŠIĆIMA


 

Ovogodišnji Dečiji fudbalski festival, „Trofej Ilija Pantelić“, ruši sve granice i obara rekorde. Velikom broju prijavljenih ekipa iz 11 evropskih zemalja, pridružila se i „Akademia Pilkarska Sparta“ (Zabrze, Poljska).

Akademija Sparta će u Etno selo Stanišiće doputovati sa selekcijom dečaka rođenih 2004. (U12) i biće prva ekipa iz Poljske koja će uzeti učešće na našem turniru.

DSC_0597

Inače, Zabže (poljski : Zabrze), je grad koji se nalazi u južnom delu Poljske (Silesia), broji oko 250000 stanovnika i sedište je jednog od najpoznatijih i najtrofejnijih klubova ove zemlje, KS Gurnik. Stariji ljubitelji fudbala setiće se fantastičnih igrača koji su, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka  nosili dres ovog kluba, čuveni reprezentativci Poljske sa Svetskog prvenstva u Zapadnoj Nemačkoj 1974. : Jerzy Gorgon, Andrzej Szarmach kao i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Poljske, Wlodzimierz Lubanski.
DSC_0622

DSC_0347

DAME DIRIGUJU

„Akademija Sparta“ je po mnogo čemu specifična, a najviše po činjenici da su na njenom čelu-dve dame.

Dorota Lisek-Stalmach-predsednica AP Sparta

Dorota Lisek-Stalmach-predsednica AP Sparta

Anieszka Hajda-potpredsednica AP Sparta

Agnieszka Hajda-potpredsednica AP Sparta

Predsednica Sparte je gospođa, Dorota Lisek-Stalmach, a potpredsednica, gospođica, Anieszka Hajda. Tek na trećoj poziciji, nalazi se jedan od pripadnika „jačeg“ pola, Lukasz Bagsik.

Potpredsednica, Agnieszka Hajda je bila inicijator dolaska ekipe Sparte na naš turnir.

DSC_0019