STANIŠIĆI SPREMNI ZA FESTIVAL FUDBALA


Nešto više od mesec dana ostalo je do početka drugog po redu, međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala „Trofej Ilija Pantelić“, koji će se održati u Etno selu „Stanišići“ nadomak Bijeljine, od 23. do 26. juna ove godine.
Pripreme za ovu svetkovinu dečijeg fudbala su u punom jeku, a organizatori najavljuju pravi spektakl. Ne treba trošiti reči o turističko-ugostiteljskom kompleksu „Stanišići“, ekskluzivnim hotelima „Ras“ i „Pirg“, potom kućama za odmor i fantastičnim restoranima u etno stilu u kojima se služi hrana za srce i dušu kao  najkvalitetnija domaća i strana pića.
Mali fudbaleri i njihovi treneri koji su učestvovali na prošlogodišnjem turniru, uverili su se u svetski standard terena u sportskom kompleksu Etno sela.
Sve gore navedene činjenice, kao i visoko profesionalno organizovano takmičenje, kvalitetne arbitre, sjajno druženje i fer plej, ove godine su u srce Semberije privukle još veći broj ekipa iz : BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Slovačke, Italije, Švedske… dok se očekuju potvrde za učešće još dve fudbalske akademije iz Nigerije !

12507283_825688334202050_8912156670728542400_n

Kako god, imena kao što su : Dinamo (Zagreb), Željezničar, Sarajevo, Vojvodina, Rabotnički, Vardar i Akademija Pandev (Skopje), Politehnika (Temišvar), PAOK (Solun), Maribor, Olimpija (Ljubljana), Domžale, Fiorentina, Rad, Partizan i Crvena zvezda …garantuju da će se na terenima Sportskog centra „Stanišići“, igrati fudbal na evropskom nivou.
Kao i protekle godine, „Trofej Ilija Pantelić“ će pohoditi velika fudbalska imena, kako aktuelna, tako i bivša. Pantini prijatelji : Ivica Osim, Mirsad Fazlagić,  Dragan Džajić, Stevan Ostojić, Milovan Rajevac i Zoran Simović, potvrdili su svoj dolazak u Stanišiće. Pored ovih bardova fudbalske umetnosti, gosti turnira i mali fudbaleri imaće priliku da se upoznaju sa aktuelnim i bivšim reprezentativcima Srbije : Gojkom Kačarom, Dušanom Tadićem, Srđanom Babićem i Bojanom Nastićem.
Organizacioni odbor je uputio pozive na adrese nekadašnjih bosansko-hercegovačkih čarobnjaka sa loptom : Predraga Pašića, Ademira Smajlovića, Nikole Nikića i Rizaha Meškovića, pa se očekuje da će i oni, svojim prisustvom,  uveličati turnir.

11244487_718502424920642_6573605916394088635_n

Organizator takmičenja, pobrinuo se da kompletno takmičenje i sva dešavanja budu adekvatno medijski propraćena. Zahteve za akreditacije poslale su redakcije : SOS kanala, Sportskog žurnala, Večernjih novosti, Sporta, kao i nekoliko lokalnih TV kuća. Posetioci portala www.srbijasport.net imaće ekskluzivnu mogućnost da prate dešavanja i rezultate svih utakmica na turniru.