TROFEJ ILIJA PANTELIĆ, PRAZNIK FUDBALA


 

Ostalo je još dva dana do početka 3. Međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala  koji se održava od 30.09. do 01.10. u Novom Sadu, a koji nosi ime našeg proslavljenog golmana, Ilije Pantelića.  Svi detalji oko organizacije samog takmičenja su utanačeni, a poznate su grupe, satnice i parovi odigravanja mečeva.

Na ovom veoma jakom i prestižnom takmičenju, učešće je uzelo 90 ekipa iz 7 evropskih zemalja, pa ćemo, pored naših najvećih klubova, na delu videti i ekipe iz Makedonije, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Interesantno je i da je u kategoriji 2009.  godišta na pomolu “večiti derbi”, pošto  su svoje učešće potvrdili,  Crvena Zvezda i Partizan.

Uz brojne škole fudbala iz Srbije, valja napomenuti da su učešće potvrdili i FK Vojvodina dolazi sa 4 ekipe, FK Rad koji dovodi 4 selekcije, FK Spartak Šdrepčeva krv 2 ekipe, „Provincijski Urugvaj“, FK Mačva stiže sa 2 generacije, a ono što je posebno interesantno je, da ćemo na delu videti velikane nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala i vodeće klubove svojih država : skopski Vardar, Osijek, Sarajevo i tuzlansku Slobodu.

Svečano otvaranje turnira je predviđeno za subotu 30.09.od 19 časova, na platou popularnog novosadskog kupališta “Štrand”,  uz bogat kulturno-zabavni program koji će biti začinjen vatrometom. Dan kasnije, u nedelju, na istom mestu, od 14 časova, predviđena je svečanost dodeljivanje nagrada, pehara i medalja za najbolje timove i pojedince.

Važno je istaći da će promoteri ove manifestacije biti žive legende jugoslovenskog i svetskog fudbala,  Dragan Džajić, potom Mirsad Fazlagić, čuveni fudbaler Sarajeva i kapiten jugoslovenske reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Italiji 1968., a svoe prisustvo je potvrdio, jedna od  legendi Napretka iz Kruševca, splitskog Hajduka, istambulskog Fenerbahčea i jugoslovenske reprezentacije, Zoran Čoče Simović koji će imati čast da svečano otvori  3.međunarodni dečiji fudbalski festival “Trofej Ilija Pantelić” u Novom Sadu.

 

PROGRAM FUD.FESTIVALA

 

Subota 30.09.

–  9:00 takmičenje po grupama

-19:00 svečano otvaranje na Štrandu

-22:00 koktel za vođe timova

 

Nedelja

–  9:00 polaganje venca na grob Ilije Pantelića

-10:00 eliminaciono takmičenje

-14:00 dodela pehara i medalja na Štrandu

-14:30 zatvaranje festivala