ZORAN SIMOVIĆ DARUJE NAJBOLJEG GOLMANA


 

 

Kako se približava početak Međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala „Trofej Ilija Pantelić“, sve više velikih fudbalskih imena, potvrđuje svoj dolazak u Etno selo Stanišić kod Bijeljine. Pored Dragana Džajića, Milovana Rajevca, Mirsada Fazlagića, Ivice Osima, Dušana Tadića, Gojka Kačara, Mijata Gaćinovića, Srđana Babića i Bojana Nastića, svoj dolazak na ovaj veličanstveni skup mladosti i fudbala, potvrdio je i nekadašnji velikan jugoslovenskog fudbala, Zoran „Čoče“ Simović. Nešto stariji ljubitelji fudbala, pamte ga kao sjajnog čuvara mreže kruševačkog Napretka, splitskog Hajduka, turskog velikana Galatasaraja i reprezentacije Jugoslavije.
-Ni jednog trenutka, nisam se dvoumio, da prihvatim poziv Organizacionog odbora Trofeja „Ilija Pantelić“. Panta je bio moj veliki prijatelj i uzor, a zapitao bih se, kome takav čovek nije bio prijatelj ? Gajim veliko poštovanje prema njemu kao sportisti i čoveku i moj dolazak na ovaj fudbalski festival koji, sa ponosom nosi njegovo ime, moja je ljudska i moralna obaveza.-u jednom dahu, rekao je Simović.
Visoko ceneći ovaj potez slavnog golmana, na današnjem sastanku organizacionog odbora, a na predlog, glavnog koordinatora turnira, gospodina Milana Čabrića, doneta je jednoglasna odluka, da se na kraju takmičenja na „Trofeju Ilija Pantelić“, dodeli specijalna nagrada, za najboljeg čuvara mreže, koja će nositi ime „Veliki Panta“ (po Pantinom nadimku iz PSŽ-a i Olimpik Marseja).
Čast da dodeli trofej najboljem golmanu „Trofeja Ilija Pantelić“, imaće Zoran Simovic